Vocal training RotterdamIn dit artikel geven wij jou diverse tips voor vocal training. Heb jij altijd al willen leren zingen, maar weet je niet hoe je jezelf dit aan moet leren? Door houvast te nemen aan deze tips en ze als het ware als handleiding te gebruiken zul je zien wat voor veranderingen jij door kunt maken. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over hoe je vocal training zelf kunt doen? Lees de onderstaande tips dan goed door en als het je wat lijkt, probeer ze dan zo goed mogelijk op te volgen. 

Diverse tips, leer jezelf aan om goed te ademen

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven. Door goed te leren ademen zal het zingen een stuk makkelijker worden voor je. Wanneer je zingt praat je als het ware in verlengde vorm. Deze verlenging wordt gecreëerd door lucht. Wil je goed leren zingen? Probeer jezelf dan eerst aan te leren om goed te ademen in je buik. Dit betekent dat je niet meer hoog ademt (in je borst), maar je ademhaling laat dalen naar je buik. Als je moeite hebt hiermee kun je beginnen door te gaan liggen en je buik lichtjes uit te zetten als je inademt. Bij het uitademen zul je je buik weer moeten zien inzakken. 

Doe een goede warming-up, altijd!

Voor je begint met zingen is het erg belangrijk dat je een goede warming-up doet. Dit doe je ook bij iedere vorm van sporten en dat is niet voor niks. Het is het klaarstomen voor wat gaat komen en om beter te kunnen presteren. Dit werkt bij zingen niet anders. Nu vraag je je misschien af waarom een warming-up nodig is bij zingen. Dat zullen we je uitleggen. Voordat je goed kunt zingen zul je je stem moeten opwarmen. Dit kun je doen door noten te zingen in diverse octaven. Wat erg bekend is, is het rijtje met ‘la la la …. la’. Daarnaast moet je oefenen met zo diep als mogelijk in te ademen en de lucht langzamerhand weg te laten lopen. Als je je luchtstroom goed kunt beheersen zul je goed kunnen zingen. 

Sta goed rechtop

Wat ook zeer belangrijk is tijdens het zingen is een goede houding. Door goed rechtop te staan met je voeten iets uit elkaar, ongeveer op ter breedte van je schouders, de ene iets voor de ander. Door op deze wijze te gaan staan zul je de maximale longcapaciteit (voor jou mogelijk) op kunnen brengen. Hierdoor kun je beter presteren tijdens het zingen. Daarnaast zul je kracht kunnen gaan zetten vanuit je buik tijdens het zingen waardoor je krachtiger zingt. Vocology in Rotterdam helpt je gericht te werken aan jou stem.