Dag in dag uit had ik last van vermoeidheid, dit zorgde er dan ook voor dat ik mij niet fijn voelde. Ik besloot dan ook om hier wat aan te gaan doen en kwam zo terecht bij de huisarts. Na enig onderzoek kwam de huisarts er achter dat het niet helemaal goed zat met mijn vaten. Hij gaf mij dan ook medicatie hiervoor mij en raadde me daarbij ook aan om manuele lymfedrainage te gaan nemen. Ik besloot om het advies van de huisarts op te volgen en op zoek te gaan naar een praktijk die aan manuele lymfedrainage deden. Na even gezocht te hebben wist ik uiteindelijk een goede praktijk te vinden. Ik heb contact opgenomen met deze praktijk en heb een afspraak bij hun ingepland. Dit verliep allemaal erg soepel hier was ik dan ook enorm blij mee.

Eerste afspraak manuele lymfedrainage

Ik had dus telefonisch contact gehad met het bedrijf. We hadden samen een mooie datum uitgekozen om mijn eerste manuele lymfedrainage te nemen. Toen het zover was was ik super zenuwachtig. Ik had namelijk geen idee wat ik van de manuele lymfedrainage zou gaan vinden. Ik hoopte manuele lymfedrainagenatuurlijk dat dit ervoor zou zorgen dat mijn klachten zouden verdwijnen. Echte verwachtte ik er in eerste instantie niet zoveel van. De eerste manuele lymfedrainage was vrij bijzonder, deze zou ik dan ook nooit vergeten. Bij de eerste manuele lymfedrainage merkte ik nog niet zoveel maar ik besloot nog niet op te geven. Ik ben vanaf dat moment elke week naar de manuele lymfedrainage gegaan het resultaat was bijzonder.

Het resultaat van de manuele lymfedrainage

Toen ik een aantal weken bezig was met de manuele lymfedrainage merkte ik de verschillen. Ik stond veel fitter op en was gedurende de dag ook veel energieker. De manuele lymfedrainage hielp mij dus zeker wel om uit de negatieve sleur te komen. Toen ik merkte dat het zo’n positief effect had op mijn leven besloot ik om nog vaker naar de manuele lymfe drainage te gaan. In plaats van één keer per week zit ik tegenwoordig twee keer per week in de praktijk. Het resultaat is nog steeds echt top ik ben dan ook enorm blij dat ik toen de tijd de beslissing heb genomen om de manuele lymfedrainage serieus te nemen. Ik raad het dan ook iedereen aan om manuele lymfedrainage te volgen wanneer je last hebt van dezelfde klachten als ik had.