Kinderen verras je op speelgoed. Als je graag wenst dat je kind ook echt iets leert van het speelgoed, overweeg dan eens een speelgoed stoplicht aan te schaffen. Het speelgoed stoplicht heeft sterke educatieve kenmerken en kunnen je zoon of dochter dus echt iets bijbrengen.

Je zoon of dochter laat auto’s en fietsen op tijd stoppen

Je laat je kind met een speelgoed stoplicht het verkeer regelen, waarbij je kind op zowel de auto’s als op de fietsers moet letten. Met een speelgoed stoplicht leert het kind dat rood betekent dat iedereen moet stoppen en dat er bij groen doorgereden mag worden. Op deze wijze draagt het speelgoed stoplicht bij aan de ontwikkeling van je zoon of dochter.

Er is veel meer educatief speelgoed beschikbaar

Er is nogal eens wat te doen om speelgoed voor kinderen. Tegenwoordig wordt vooral elektronisch en digitaal speelgoed aangeboden. Computergames zijn aan de orde van de dag en heel veel leert je kind daar niets van. Met een speelgoed stoplicht is dat anders, zoals er veel meer educatief speelgoed verkrijgbaar is. Belangrijk daarbij is dat het speelgoed stoplicht veilig is. En let maar op; ook als ouders is het leuk om samen met je kind met speelgoed als bijvoorbeeld een speelgoed stoplicht te spelen.

 

speelgoed stoplicht

 

Liever niet jonger dan drie jaar

Doorgaans kan je kind vanaf een jaar of drie prima uit de voeten met een speelgoed stoplicht. Kinderen die jonger zijn, kunnen beter niet met een speelgoed stoplicht spelen. Zij zullen het stoplicht vooral in de mond doen en vanwege de aanwezigheid van kleine onderdelen bestaat er altijd een kansje dat er iets ingeslikt wordt. En dat wil natuurlijk geen enkele ouder. De meeste speelgoed stoplichten werken overigens gewoon op AAA-batterijen die ervoor zorgen dat het stoplicht van groen op rood springt.

Behalve leerzaam ook gewoon een hoop plezier met een speelgoed stoplicht

Je kind zal net als jij en misschien nog wel meer gebruik gaan maken van het verkeer. Wat dat betreft kun je ze dus niet vroeg genoeg in aanraking brengen met het verkeer. Met een speelgoed stoplicht kan dit prima. Zo weten ze wat rood betekent en wat je moet doen als het stoplicht op groen staat. Daarnaast, behalve het educatieve karakter dus, zal je zoon of dochter gewoon heel veel plezier beleven aan het speelgoed stoplicht en autootjes. En dat is natuurlijk ook erg belangrijk, want anders verdwijnt het speelgoed stoplicht snel ergens in een lade.