Kappersbenodigdheden

Heb jij kappersbenodigdheden nodig? Dan is het verstandig dit artikel eens even goed door te lezen. In dit artikel wordt het eens en ander uitgelegd over kappersbenodigdheden, welke heb je nodig en waar kun je deze kopen? voordat jij begint met een kapsalon is het ontzettend belangrijk dat je eerst weet wat je allemaal nodig hebt. Dit is super belangrijk omdat je anders nooit een goede start kunt maken. Natuurlijk zijn er honderden verschillende producten, deze kunnen niet allemaal besproken worden. Daarom beperkt dit artikel zich tot de essentiƫle kappersbenodigdheden. Succes met het lezen en met het starten van jouw eigen kapsalon.

 

Kijk naar jouw doelgroep

Het is als eerste belangrijk om te kijken naar jouw doelgroep, pas dan weet je welke kappersbenodigdheden je moet aanschaffen. Knip je bijvoorbeeld alleen maar mannen? Zorg dan dat je genoeg wax in huis haalt. Knip je alleen maar vrouwen? Zorg dan dat je genoeg haarverf in huis haalt. Vrouwen willen natuurlijk vaker hun haren laten verven dan mannen, mannen zullen daarentegen elke ochtend met wax bezig zijn. Hier moet je dus goed over nadenken, doe je dit niet? Dan loop je vast. Hieronder zullen een aantal artikelen worden weergegeven die er voor zorgen dat jij direct aan de slag kunt.

 

  1. Een schaar

Al eerste moet je natuurlijk een goede schaar hebben. Het is van uiterst belang dat deze schaar van hoge kwaliteit is! als deze niet van hoge kwaliteit is dan zul je in de problemen komen. een goed schaar behoort tot de belangrijkste kappersbenodigdheden. Met een goede schaar zorg je ervoor dat jouw klanten perfect worden geknipt. Als je een schaar hebt die minder goed is zul je jouw klanten niet goed kunnen knippen, de schaar zal minder makkelijk door het haar gaan en je zult minder secuur kunnen werken.

 

  1. Een kappersstoel

Van alle kappersbenodigdheden is dit een van de belangrijkste. Een goede kappersstoel is ontzettend belangrijk, je wilt immers niet dat jouw klanten niet lekker kunnen zitten. Hoe vervelend is het als je een lange kappers behandeling hebt dat je niet fatsoenlijk kan zitten. Het is daarom zo belangrijk dat jij een goede kapper stoel aanschaft.

 

  1. Haarproducten

Het is belangrijk dat je goede haarproducten in jouw salon hebt. Dit heeft een aantal voordelen. Als eerste kun je het haar van jouw klanten direct mooi maken en als tweede heb je een extra inkomstenbron. Een extra inkomstenbron doordat je deze producten weer doorverkoopt.