Jonge honden en puppy’s zijn lief en vertederend. Toch hebben ze net als wij een goede opvoeding en socialisatie nodig. Zo voorkom je dat jouw hond op latere leeftijd probleemgedrag gaat vertonen naar huisgenoten en andere honden. Zeker in de eerste maanden van zijn of haar leven, ontwikkeld de pup zich razendsnel. Daarom is het goed om tijdig gebruik te gaan maken van puppytraining. Dit kan al vanaf een leeftijd van ongeveer 9 weken. Een puppytraining kun je volgen bij ervaren trainers of hondenscholen. Zij zijn gespecialiseerd in het opvoeden en socialiseren van jonge honden. Zo geef je jouw pup een stabiele basis voor de toekomst. Tijdens deze trainingen voor puppy’s wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan socialisatie met andere honden, maar worden ook andere basisbeginselen behandeld. Hierbij kun je denken aan meelopen aan de riem en het aanleren van diverse commando’s.

Puppytraining Amsterdam

Puppytraining voor een stabiele blije hond

Deze training voor jonge honden versterkt tevens de band tussen jou en jouw jonge hond. Je leert van alles over zijn gedrag en hoe hij of zij reageert op de aanwezigheid van andere honden. Ongewenst gedrag leer je direct te herkennen en corrigeren. Zo kan de jonge hond straks goed integreren in het gezin. Een puppytraining vindt meestal plaats op locatie. Dit kan bij de trainer thuis zijn, maar ook op een hondenschool. Jouw pup leert dus direct hoe het is om zich op vreemd terrein te begeven. Tijdens een puppytraining wordt er ook aandacht besteed aan het vertrouwd raken met verschillende geluiden. Zo voorkom je dat jouw hond op latere leeftijd bang wordt voor diverse omgevingsgeluiden waardoor ongewenst gedrag makkelijk de kop op kan steken.

 

Het belang van een professionele puppytraining

De training van een jonge hond gaat veel verder dan alleen het zindelijk maken. Zeker omdat honden een steeds voorname plaats innemen binnen het gezin. Daarvoor is het van belang dat de vertrouwensband tussen baas en hond optimaal is. Door dit wederzijdse respect wordt het risico op ongewenst gedrag gereduceerd. Wat overblijft is een hond die goed luistert naar zijn of haar commando’s én betrouwbaar is. Juist omdat de jonge hond in de eerste levensmaanden snel leert en ontwikkelt, is het van belang om niet te lang te wachten met een professionele puppytraining. Een dergelijke training voor puppy’s wordt in de meeste gevallen in groepsverband gegeven. Zo leert de jonge hond om te gaan met soortgenoten, afleidingen en andere vreemde situaties.