Ambulante zorg Rotterdam

Ambulante zorg kan voor sommige mensen nogal een raadsel zijn wat het precies inhoudt. Het woord komt voort uit de definitie van Ambulant, dit komt uit het Latijns. Het staat voor de volgende betekenis; in staat om te lopen. Het is ook wel bekend in de sector als extramurale zorg. Deze definitie wordt nauwelijks gebruikt en betekend eigenlijk buiten de muren. Buiten de muren en en in staat zijn om te lopen wijzen allebei naar de zorg buiten de muren van een dergelijk praktijk.

Ambulante zorg houdt dus logischerwijs zorg buiten de muren in. Hierbij moet je denken aan mensen die zorg nodig hebben maar niet in staat zijn om telkens naar een dergelijk praktijk te gaan. Het kan ook zijn dat de hulp dagelijks nodig is waardoor het niet reëel is om elke dag af te reizen. In deze gevallen wordt er dus gebruik gemaakt van ambulante zorg.

De voordelen van deze dienst

Ambulante zorg is een dienst die eigenlijk ontzettend breed is door een scala aan ziektes die normaliter gebruik hier van maken. De mensen die dit uitvoeren worden zorgverleners genoemd. De diensten die ze aanbieden varieert van psychiatrische hulp tot psychologische hulp. Het is een breed vak waarbij eigenlijk geen lijn valt te trekken. Ieder persoon is natuurlijk uniek en daarbij hoort een uniek beleid. Bij deze diensten komt ook veel zorg kijken. Bij zorg moet je ook denken aan huishoudelijke taken die niet meer door de persoon in kwestie uitgevoerd kunnen worden. Het kan ook de hygiëne zijn waarbij geholpen moet worden of verpleging in het algemeen.

De zorgverleners zijn onmisbaar in de huidige zorgstaat dat we zijn geworden. Het is ook niet meer weg te denken voor de patiënten die anders niet meer in staat zouden zijn om op hun zelf te leven. Op deze manier wordt de druk naar bejaardentehuizen verholpen en krijgen de patiënten de mogelijkheid om nog gedeeltelijk zelfstandig te wonen. Hierdoor wordt de zelfstandigheid van de patiënten gestimuleerd. Een zelfstandiger leven is beter voor zowel het lichaam als de geest. Een bijkomend voordeel is dat de druk op verschillende zorginstellingen verholpen wordt. Hierdoor zijn er minder lange wachttijden waardoor spoed gevallen beter opgevangen kunnen worden. Tevens leidt het er ook toe dat de specialisten zich kunnen richten op specifieke gevallen die dus niet in staat zijn om zelfstandig te wonen. Ben jij geïnteresseerd in de ambulante zorg voor jezelf of een familielid? Neem dan snel contact op en maak het leven een stuk makkelijker!

 

Meer informatie vindt u bij Chapedi